Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.



        

Redlane (sloupcovité) VYPRODÁNO

UPOZORNĚNÍ: toto zboží poštou nezasíláme ! Pouze k osobnímu vyzvednutí v prodejně zahradnictví ZaPo Uherské Hradiště, ul. 28 Října 251.

 

naše cena:
240 Kč

Stromečky neposíláme, zakoupení je možné jen přímo v prodejně zahradnictví ZaPo.

 

Odrůda sloupcovitého typu jabloně převážně k okrasným účelům, rezistentní k běžným rasám strupovitosti


Původ: Ústav experimentální botaniky AV ČR, Střížovice kříženec MAYPOLE x UEB 2345/1, právně chráněna v Evropské unii odrůdovým právem Společenství EU 26965 od 22. 03. 2010


Strom: diploidní, roste středně silně až bujně, vytváří širší sloupcovité tvary s mírnou tendencí k vyholování, kvete raně až středně pozdně


Plodnost: raná, středně vysoká, částečná probírka plůdků podpoří pravidelnost kvetení a plodnosti


Podnože: nejvhodnější jsou středně rostoucí MM 111 a MM 106, které dobře kotví bez nutnosti opory, pro menší tvary a pro pěstování v nádobách je vhodná slaběji rostoucí M 26


Plody: mají vyšší elipsoidní tvar, průměrně 50 mm široký, stopka středně dlouhá, slupka hladká
bez rzivosti, základní žluté zbarvení je na většině plodu překryto rozmytou purpurovou
červení s nevýrazným žíháním, dužnina středně pevná, načervenalá, křehká, velmi šťavnatá, navinulá, mírně aromatická


Zrání: okrasné plody dozrávají koncem září až počátkem října, později propadávají
Odolnost k chorobám: rezistentní genem Vf k běžným rasám strupovitosti, odolná k padlí


Požadavky: odrůda je vhodná především pro výsadby do okrasných zahrad bez zvláštních nároků na polohu, zejména v době květu je výraznou solitérou a vynikne rovněž jako volněji rostoucí stěny či ploty s doporučenou vzdáleností mezi stromky 70 cm, okrasné plody nejsou určeny k přímému konzumu, je možné je použít ke kuchyňskému zpracování